ارائه متون و آثار ادبی فارسی - انگلیسی

رابیندرانات تاگور

 

رابیندرانات تاگور (به زبان بنگالی ‎রবীন্দ্রনাথ ঠাকুর‏) (زاده ۷ مه۱۸۶۱،درگذشته ۷ اوت۱۹۴۱) شاعر،فیلسوف،موسیقیدان و چهره‌پرداز اهل بنگال هند بود. نام‌آوریش بیشتر از برای شاعری اوست. وی نخستین آسیایی برنده جایزه نوبل بود. پدرش دبندرانات (مهاریشی) و مادرش سارادادیوی نام داشت. به تاگور لقب گوردیو Gurdev به معنای پیشوا داده‌اند.( برای مشاهده و مطالعه مطالب بیشتر از زندگی تاگور  اینجا را کلیک کنید.)

 دانلود دفتر شعر مرغان آواره(Stray Birds)- در قالب pdf ترجمه فارسی

 

 

******************

شهاب الدین سهروردی / عوارف المعارف - آواز پر جبزئیل - سفیر سیمرغ - عقل سرخ

 

شهاب الدین یحیی ابن حبش بن امیرک ابوالفتوح سهروردی، ملقب به شهاب‌الدین و شیخ اشراق و شیخ مقتول، (۵۴۹ - ۵۷۸ ه.ق.) یا ( ۱۱۵۴ - ۱۱۹۱ م.) فیلسوف نامدار ایرانی بوده‌است.

شیخ شهاب الدین سهروردی در منطقه سهرورد از قیدار زنجان زاده شد. وی حکمت و اصول فقه را نزد مجدالدین جیلی استاد فخر رازی در مراغه آموخت و در علوم حکمی و فلسفی سرآمد شد و بقوت ذکا، وحدت ذهن و نیک اندیشی بر بسیاری از علوم اطلاع یافت.

سهروردی پس از پایان تحصیلات رسمی، به سفر در داخل ایران پرداخت، و از بسیاری از مشایخ تصوف دیدن کرد و بسیار مجذوب آنان شد. به واقع، در همین دوره بود که به راه تصوف افتاد و دوره‌های درازی را به اعتکاف و عبادت و تامل گذراند.

سفرهای وی رفته رفته گسترده تر شد، و به آناتولی و شامات نیز رسید و در این سفر، مناظر شام «سوریه» او را بسیار مجذوب خود نمود.

در یکی از سفرها از دمشق به حلب رفت و در آنجا با «ملک ظاهر» پسر «صلاح الدین ایوبی» (سردار معروف مسلمانان در جنگ‌های صلیبی ) ملاقات کرد. ملک ظاهر که محبت شدیدی نسبت به صوفیان و دانشمندان داشت، مجذوب این حکیم جوان شد و از وی خواست که در دربار وی در حلب ماندگار شود. سهروردی که عشق شدیدی نسبت به مناظر آن دیار داشت، شادمانه پیشنهاد ملک ظاهر را پذیرفت و در دربار او ماند. در همین شهر حلب بود که وی کار بزرگ خویش، یعنی، حکمةالاشراق را به پایان برد.

اما سخن گفتن‌های بی پرده و بی احتیاط بودن وی در بیان معتقدات باطنی در برابر همگان، و زیرکی و هوشمندی فراوان وی که سبب آن می‌شد که با هر کس بحث کند، بر وی پیروز شود، و نیز استادی وی در فلسفه و تصوف، از عواملی بود که دشمنان فراوانی مخصوصا از میان علمای قشری برای سهروردی فراهم آورد.

 وفات

عاقبت به دستاویز آن که وی سخنانی برخلاف اصول دین می‌گوید، از ملک ظاهر خواستند که او را به قتل برساند، و چون وی از اجابت خواسته آن‌ها خودداری کرد، به صلاح الدین ایوبی شکایت بردند. متعصبان او را به الحاد متهم کردند و علمای حلب خون او را مباح شمردند. صلاح الدین که به تازگی سوریه را از دست صلیبیون بیرون آورده بود و برای حفظ اعتبار خود به تایید علمای دین احتیاج داشت، ناچار در برابر درخواست ایشان تسلیم شد.

به همین دلیل، پسرش ملک ظاهر تحت فشار قرار گرفت و ناگزیر سهروردی را در سال ۵ رجب ۵۸۷ هجری قمری به زندان افکند و شیخ همان جا از دنیا رفت. وی در هنگام مرگ، ۳۸ سال داشت. علت مستقیم وفات وی معلوم نیست.(البته مشهور آن است که سهروردی به دلیل گرسنگی از دنیا رفت.)

 

* دانلود کتاب سفیر سیمرغ ( در قالب pdf )

 

* دانلود کتاب آواز پر جبرئیل ( در قالب pdf )

 

* دانلود کتاب عقل سرخ (در قالب pdf)

 

* دانلود کتاب عوارف المعارف (در قالب Doc)

 

 

*******************

ابومحمد مُصلِح بن عَبدُالله سعدی شیرازی / گلستان سعدی - بوستان سعدی - غزلیات سعدی -ترجیع بند 


 

ابومحمد مُصلِح بن عَبدُالله مشهور به سعدی شیرازی (۶۰۶ – ۶۹۱ هجری قمری) شاعر و نویسندهٔ پارسی‌گوی ایرانی است. مقامش نزد اهل ادب تا بدانجاست که به وی لقب استاد سخن داده‌اند. آثار معروفش کتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات وی است.

* دانلود کتاب گلستان سعدی (در قالب Doc)

 

* دانلود کتاب بوستان سعدی ( در قالب pdf )

 

* دانلود کتاب غزلیات سعدی ( در قالب pdf )

 

* دانلود کتاب گلستان سعدی (در قالب pdf)

 

* دانلود ترجیع بند سعدی ( در قالب pdf )

 

* دانلود گلستان سعدی (ترجمه انگلیسی در قالب pdf)

 

* دانلود بوستان سعدی (ترجمه انگلیسی در قالب pdf)

 

* دانلود گلستان سعدی (ترجمه انگلیسی در قالب pdf )

 

*******************

ملک الشعرا بهار

 

 

محمدتقی بهار (۱۷ آذر ۱۲۶۵ تا ۱ اردیبهشت ۱۳۳۰)، ملقب به ملک‌الشعرا شاعر، روزنامه‌نگار، ادیب، تاریخ‌نویس، و سیاست‌مدار ایرانی

برای مشاهده و مطالعه مطالب بیشتر از زندگی محمدتقی بهار اینجا را کلیک کنید.

* دانلود دیوان ملک الشعرا بهار( در قالب pdf )

 

****************

****************

****************

 

دیوان اشعار سیف فرغانی

 

مولانا سیف‌الدّین ابوالمحامد محمد فرغانی از شاعران ایرانی قرن هفتم و هشتم هجری بود، وی اصلاًّ از فرغانه‌ی ماوراءالنهر بود که در دورهٔ سلطهٔ ایلخانان و مغولان در آسیای صغیر می‌زیست. وی در حالی که نزدیک به هشتاد سال داشت در سال ۷۴۹ هجری و در یکی از خانقاه‌های آقسرا وفات یافت.

برای مشاهده و مطالعه مطالب بیشتر از زندگی سیف فرغانی اینجا را کلیک کنید.

 

* دانلود دیوان اشعار سیف فرغانی (در قالب pdf)

 

*******************

 

دیوان اشعار مسعود سعد سلمان

 

 

مسعود سعد سلمان شاعر دورهٔ غزنوی که در نیمهٔ دوّم قرن پنجم و آغاز قرن ششم هجری می‌زیسته‌است.

برای مشاهده و مطالعه مطالب بیشتر از زندگی مسعود سعد سلمان اینجا را کلیک کنید.

 

* دانلود دیوان اشعار مسعود سعد سلمان


******************

 

 

گزارش تخلف
بعدی